joi, 19 aprilie 2018

Recenzie - Seria Instrumente Mortale de Cassandra Clare (vol 1- vol4 )




Sunt o iubitoare de cărți. Aș citit cât e ziua de lungă dar din păcate timpul nu îmi permite. Cititul mi-a plăcut încă din generală când primeam pe vacanță de citit lecturi suplimentare. Am citit atunci tot ce era pe lista dar și multe altele. Apoi în liceu am lăsat-o mai moale iar acum la ”bătrânețe” m-am apucat din nou.


 
De câteva luni m-am apucat să citesc seria Instrumente mortale de Cassandra Clare. Urmăresc serialul și pentru că mi-a plăcut și îmi place, am vrut să aflu mai multe.Se știe că în cărți sunt mult mai multe detalii decât în filme sau seriale. 
Totul începe cu Clary și Jace .

Clary Fray, este o fată de cincisprezece ani, care are darul Vederii... Acesta este un dar pe care ceilalți oameni nu-l au. Ea vede vampiri, vârcolaci, zâne, demoni și alte creaturi care populează Lumea din Umbră.
 De asemenea, Clary îl intâlnește pe Jace, un tanăr fermecator, și, împreuna cu el, incearcă  sa dezlege nenumaratele taine ale Lumii din Umbra.

Ajunsă acasă află că și mama ei a fost răpită de niște necunoscuți și e cât pe aci să fie și ea omorâtă de un demon- ravener înspăimântător.
Astfel, tânăra ajunge să-i cunoască pe vânătorii de umbre, războinici a căror misiune este să-i apere pe oameni de demoni și să-i controleze pe vampiri și vârcolaci.

Prima întrebare a lor este cum de Clary are vederea dacă nu este un vânător de umbre. Cine a răpit-o pe mama sa și ce dorește de la ea.
Încet după mici săpături se află că mama Clarissei este sau a fost defapt un vânător de umbre în tinerețe așa că de aici și vederea ei, însă acum problema este de ce adolescenta nu îți amintește nimic din trecutul ei.

Totul continua cu relația dintre Jace și Clary care este foarte tensionată. Aceștia încearcă să stea departe unul de celălalt, să evite să vorbească și la telefon dar sunt neputincioși în fața atracției pe care o simt unul față de celălalt. 
 Au aflat că sunt frați iar tatăl lor e Valentine …. Mama lor este într-o comă indusă și se află într-un spital în siguranță (deocamdată) ,dar cu Valentine niciodată nu se știe .Clary încearcă să găsească un antidot pentru starea mamei ei și nu se dă nicio secundă înapoi.
 Toți sunt preocupați să descopere planul lui Valentine care le amenință existența și liniștea.

Cea de-a treia carte acțiunea începe  încă de la primele rânduri ale cărții. Aceasta se mută în Orașul de Sticlă – Alicante, chiar în Idris. Acesta din urmă fiind patria vânătorilor de umbre,iar acolo găsindu-l pe Ragnor Fell. Acesta este  singurul magician care știe cum se poate trezi Jocelyn.

Clary își pune viața în pericol când intră în Alicante fără a anunța Conclavul, și mai ales, aducând cu ea un repudiat. Repudiantul fiind nimeni altul decât Simon și astfel riscând  ca puterea ei să fie descoperită de Conclav și să devină un cobai pentru experimente.

 În ce-a de-a patra carte  războiul a luat sfârșit iar, Clary Fray revine la New York, incantataă de planurile sale de viitor. Dar totul are un pret...Vanatorii de umbre fac pace cu locuitorii din Lumea de Jos. Clary se antreneaza sa devina vanator de umbre si sa-si foloseasca puterea unica. Mama ei se casatoreste cu iubirea vietii sale. Si, mai important decat orice, Clary poate spune despre Jace ca este iubitul ei. Dar... Cineva ucide vanatori de umbre, iscand tensiuni intre vanatorii de umbre si locuitorii din Lumea de Jos, ceea ce ar putea duce la un al doilea sangeros razboi. Simon, cel mai bun prieten al lui Clary, nu o poate ajuta -mama lui tocmai a aflat despre el ca este vampir, iar Simon este nevoit sa plece de acasa. Cand Jace incepe sa se indeparteze de Clary fara sa-i explice acesteia de ce o face, tanara se vede fortata sa investigheze adancurile unor mistere care, odata deslusite, ii reveleaza un cosmar cum nu se poate mai groaznic.

Toate cele 4 carti m-au ținut cu sufletul la gura și abia astept sa le citesc si pe restul. Da pe restul pentru ca aceasta serie nu se termina aici. Mai sunt înca 2 carti, in aceasta serie fiind 6 volume.

Tu ai citit aceasta serie ? Esti amatoare de astfel de carti sau preferi ceva mai clasic ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cinci sortimente sunt dovada că una este LINO LADA

  De mai bine de 20 de ani, toți iubitorii de deserturi se pot bucura după pofta inimii de cea mai delicioasă și mai sănătoasă cremă tarti...